Irány a fagyos HOTH!

írta Gerencsér Máté9 hónapja14Megosztás

Novembert minden Star Wars rajongó izgatottan várta, hogy lehulljon a lepel az új Ultimate Collector Series készletről, az AT-AT-ról. Pár héttel ezelőtt meg is érkeztek a hivatalos képek, valamint 2 új set is érkezett a Hoth témában!

Három Lego bemutatása egy cikkben, lássunk is hozzá! Az első készlet, a legnagyobb és legdrágább a 3-ból: UCS AT-AT

AT-AT háttértörténete

Teljes nevén: All Terrain Armored Transport ( AT-AT ) a Galaktikus Köztársaság, a Birodalom és az Első Rend szárazföldi erői által használt négylábú lépegető volt. Az Imperial osztályú csillagrombolóval, TIE vadászgépekkel a Birodalom katonai erejének egyik leghíresebb szimbóluma volt.

Egy újabb hatalmas készlet

Doboza megegyezik a Titanic, valamint az UCS Millenium Falcon dobozával. Súlyát tekintve 14-15 kg-ot kapunk ismét! Az összeépített készlet méretét nézve az AT-AT 62 cm magas, 69 cm hosszú és 10 cm széles lesz, 6785 elemből érjük el mindezt.


A lépegető felépítése

A nagy elemszám miatt egy újabb részletes járművet építhetünk meg. Nézzük át a készletet és haladjunk kívülről - befelé! A gép külsejét tekintve egy szürke elemes monstrum és egy elég masszív fegyverzettel látták el, gondolok az elülső ágyúkra, valamint a forgó oldalsó ágyúkra.

A belsejét elnézve a járműbe 40 minifigura ültethető be, 4 db spiderbike és egy E-WEB ágyú is helyet kapott. A parancsnoki fülkében kényelmesen elfér a két vezető és Veers tábornok.

A jármű belseje


Minifigurák

A készlet 9 db minifigurát tartalmaz:

  • Luke Skywalker
  • Veers tábornok
  • 2 db AT-AT pilóta
  • 5 db Snowtrooper

A figurák ennél a készletnél is vegyes érzelmeket keltettek a rajongókban. Egy biztos, jobb a felhozatal, mint a Gunship készletnél!

Megjelenés és hazai ár

A hivatalos Lego oldalon 2021.11.26-án lesz elérhető a készlet 290.000 Ft-os árral. Az árát elnézve ez a készlet se az olcsó kategóriába fog tartozni és sajnos nem mindenki engedheti meg magának. A hardcore fanok és gyűjtők gyorsan lecsapnak rá és a másik csoport bízik az időben és hogy az évek alatt alacsonyabb áron is hozzájutnak ehhez a remek készlethez!

Második készlet nem más mint a 75322-es Hoth AT-ST

AT-ST háttértörténete

A Birodalom szárazföldi csapatai által felderítésre és járőrtevékenység ellátására alkalmazott lépegetők, a kis, fürge, kétlábú AT-ST-k. Elsődleges feladatuk a felderítés és járőrözés, ám ezen kívül határvédelmi szolgálatot is ellátnak, és gyakran adnak biztosítást a harci tevékenységet végrehajtó birodalmi rohamosztagoknak és az AT-AT lépegetőknek is. A kis AT-ST-k inkább gyorsaságukról, semmint nehéz páncélzatukról híresek.

Térjünk át a Lego-s lépegetőre

Közepes készletet kapunk 586 darabos elemszámmal és 18.500 forintos árral. (50€) A gép felépítését tekintve legnagyobb változást a lépegető "fej" részén érzékelhetjük. Szűkebb, keskenyebb kialakítás, valamint a láb részét is átalakították kissé.


Minifigurák
  • Chewbacca / Havas bundával!
  • AT-ST Driver
  • Hoth Rebel Trooper / Egy újabb női ellenálló.

Megjelenés: 2022.01.01.

Végül a harmadik és egyben utolsó set nem más, mint a 75320-es Hoth Battle Pack

A Star Wars téma elengedhetetlen készletei a Battle Pack-ok! Minden évben bizakodva várjuk, hogy megjelenjen egy ehhez hasonló készlet, hisz árérték arányban és seregépítésben is remek készletek!Ez a készlet 105 darabos lesz és 7.400 Forintba fog kerülni. (20€)

Minifigurák
  • 3 db Snowtrooper
  • Hoth Scout Trooper / Új terep, új dizájn!

Megjelenés: 2022.01.01.

Ti melyiket fogjátok megvásárolni ezek közül?


Képek forrása: lego.com

Információ a járművekről: kaminoopedia.com

Felhasználóink hozzászólásai

Attila irta 9 hónapja

Az AT-ST és a Hoth Battle Pack is a kosaramban landol majd. Az UCS AT-AT eszméletlenül jól néz ki, de az ára miatt felejtős.

Szólj hozzá Te is!

Ha szeretnél Te is hozzászólni ehhez a bejegyzéshez kérjük előbb jelentkezz be!

Ha még nem vagy regisztrált tagja közösségünknek, akkor ezen a linken tudsz regisztrálni hozzánk.

Keresés az oldalon

Legújabb készletek a LEGO bázisban

76205

Gargantos leszámolás

264 db

3 db

60327

Nagyszerű járművek Lószállító

188 db

2 db

60319

Tűzoltóság Tűzoltás és rendőrségi hajsza

281 db

3 db

10781

Pókember Techno Trike háromkerekűje

52 db

2 db

60326

Piknik a parkban

147 db

1 db

Weboldalunk sütiket használ.

Ezek szükségesek a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, a közösségi funkciók biztosításához. További információk

Weboldalunk sütiket használ.

Ezek szükségesek a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, a közösségi funkciók biztosításához. További információk
Változások sikeresen elmentve