A lego készlet, amelyről még James Cameron is elismerően nyilatkozott

írta Gáspár Balázs11 hónapja010Megosztás

1911. május 31-én bocsájtották vízre az akkori idők legnagyobb utasszállító hajóját, az RMS Titanicot, amely Olympic hajóosztály besorolású volt. Vízre bocsájtásának 110. évfordulóján a LEGO újra alkotta ezt a legendás hajót. A 10294-es készlet korának egyik legnagyobb LEGO makettje, a maga 9090 darabjával, ugyan úgy mint ahogy a hajó volt a maga idejében. A makett kicsinyített mása az eredeti hajónak, méretaránya 1:200. Ezzel a méretaránnyal is 1 méter 35 cm hosszú, amivel a valaha készült leghosszabb lego készlet lett, további méreteit tekintve 44 cm magas és 16 cm széles a hajónk.

Forrás: https://www.lego.com

Nem csak maga a készlet, hanem a doboza is rekord méretekkel büszkélkedhet: 58x48x38 cm és 14 kg-nak megfelelő súllyal rendelkezik. A korábban kiadott ekkora készletekhez hasonlóan a doboz belseje ebben az esetben is több kisebb dobozt rejt, szám szerint 3-at, amiben helyet kapnak a LEGO elemek. A belső dobozok számozottak, mindegyik dobozból a hajó egy-egy részét lehet összeépíteni vagyis külön az elejét, a közepét és a végét. Az egyes részekhez külön-külön építési füzet jár, amelyek 215 és 315 oldal közöttiek. A füzetekben érdekességeket olvashatunk az eredeti hajóról és annak építéséről is.

Forrás: https://www.lego.com

A készlet tervezője Mike Psiaki, akinek a munkái között említhetők a Creator Expert termékcsaládban kiadott autók nagy része mint például: a 10262 James Bond Aston Martin DB5 és a 10265 Ford Mustang. A tervezőnk védjegye az aprólékos kidolgozás és a finom műszaki megoldások, ezeket bizony a Titanic szett megtervezésénél sem hagyta figyelmen kívül.

Forrás: https://www.lego.com

A hajót 3 külön álló részre szedhetjük szét, ahogy erre már a dobozok számánál is rájöhettünk. Az egyes részek metszetében beláthatunk a hajó testébe, ahol megfigyelhetőek az aprólékosan kidolgozott szintek és a motortér. Érdekességként említem meg, hogy a motorok működnek, össze vannak kapcsolva a hajócsavarokkal és ezek forgatása közben mozognak a dugattyúk. A maketthez kiállítási állványokat és egy Titanic névtáblát is kapunk. Az említett felirat szintén az idei évben megjelent 21327-es számú LEGO IDEAS Írógép készlet billentyűiből áll, igazán egyedi, ötletes megoldás.

Forrás: https://www.lego.com

A lego Titanic legnagyobb ellenségen nem a jéghegy, hanem az ára. A készletet beszerezni vágyó gyűjtőknek 630 dollárt, átszámítva 230 000 Forintot kell kifizetniük érte és az előrendelésre november 1-től van lehetőségük. Ezért az árért egy élethűen kidolgozott makettet kapunk, amely nem csak az eredeti hajó kedvelőinek, hanem minden lego gyűjtőnek az álma lehet. Az összerakott Titanic készlet a maga monumentális méreteivel minden nappali vagy dolgozószoba egyedülálló dísze lehet.

Forrás: https://www.lego.com

10294

Titanic

LEGO Creator Expert

9090 db

0 db

Felhasználóink hozzászólásai

Még nem érkezett hozzászólás ehhez a bejegyzéshez

Szólj hozzá Te is!

Ha szeretnél Te is hozzászólni ehhez a bejegyzéshez kérjük előbb jelentkezz be!

Ha még nem vagy regisztrált tagja közösségünknek, akkor ezen a linken tudsz regisztrálni hozzánk.

Keresés az oldalon

Legújabb készletek a LEGO bázisban

76205

Gargantos leszámolás

264 db

3 db

60327

Nagyszerű járművek Lószállító

188 db

2 db

60319

Tűzoltóság Tűzoltás és rendőrségi hajsza

281 db

3 db

10781

Pókember Techno Trike háromkerekűje

52 db

2 db

60326

Piknik a parkban

147 db

1 db

Weboldalunk sütiket használ.

Ezek szükségesek a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, a közösségi funkciók biztosításához. További információk

Weboldalunk sütiket használ.

Ezek szükségesek a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, a közösségi funkciók biztosításához. További információk
Változások sikeresen elmentve