Megérkezett a LEGO legtöbb elemből álló készlete, a LEGO Art világtérkép

írta Brickd Mike5 hónapja1Megosztás

Június 1-vel előrendelhetővé vált a LEGO hivatalos oldalán az eddigi legtöbb elemből álló készlet, a 31203-as LEGO Art Világtérkép. Most bizonyára sokatoknak kikerekedett a szeme, hiszen ezt a címet eddig a LEGO Architect Colosseum-a birtokolta, a maga 9036 darabkájával, viszont az új Világtérkép erre még egy 2659 elemmel rá is ver. Azonban ha figyelembe vesszük, hogy a készlet kb. 90%-a "csak" egy sima kör alakú 1x1-es színes csempe, már nem is hangzik olyan brutálisnak.

De nézzük akkor a számokat: összesen tehát 11695 elemet tartalmaz a készlet, amelyet egy 160 oldalas építési (bár ezt nem nevezném építésnek, inkább pöttyözgetés) útmutatón keresztül lehet összeállítani. És itt álljunk is meg egy pillanatra. Biztosan Ti is voltatok már látásvizsgálaton, ahol az úgy nevezett Ishiara-tesztben, vagy közismert nevén a baboskönyvben található színes pöttyökből kellett a számokat kiolvasni. Itt pont ugyan ilyen érzésem támadt a füzetecskét lapozgatva, és azon gondolkoztam, hogy vajon a színtévesztőknek esetleg fog-e problémát okozni. Minden esetre nekem már a 3. oldal után jojózott a szemem tőle.

Az összeállított kép egyébként 65 cm magas és 104 cm széles. Hogy szép dísze lehessen a lakásnak, a tervező gondoskodott róla, hogy az egészet egy képkeretbe építhessük bele, amelyet aztán a falra is fel tudjunk akasztani.

Ami a készlet különlegességét adja, hogy modulokból áll össze (ezek erre a célra speciálisan kialakított 16x16-os lapok, amelyekből 40 db van a dobozban), így a kontinensek sorrendjét szabadon, saját igényeinknek megfelelően építhetjük össze. Tartozik hozzá egy úgynevezett csempeválasztó is, amelynek segítségével a színösszeállítást tudjuk egyedivé tenni.

A készlet ára a hivatalos LEGO webáruházában 94.990 Ft, jelenleg csak VIP tagoknak érhető el (a cikk írásának időpontjában a készlet elfogyott), mindenki más számára augusztus 1-től lesz megvásárolható.Felhasználóink hozzászólásai

XperiMent irta 5 hónapja

Nem, semmiképp :) Unalmas, monoton összerakás, kínszenvedés lehet szétszedni, és még alternatív építésre sem használható.

Szólj hozzá Te is!

Ha szeretnél Te is hozzászólni ehhez a bejegyzéshez kérjük előbb jelentkezz be!

Ha még nem vagy regisztrált tagja közösségünknek, akkor ezen a linken tudsz regisztrálni hozzánk.

Keresés az oldalon

Legújabb készletek a LEGO bázisban

43200

Antonio bűvös ajtaja

99 db

2 db

43202

A Madrigal család háza

587 db

3 db

43201

Izabella bűvös ajtaja

114 db

3 db

75313

AT-AT™

6785 db

9 db

40452

Roxfort™ Griffendél™ hálótermek

148 db

2 db

Reklám

Weboldalunk sütiket használ.

Ezek szükségesek a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, a közösségi funkciók biztosításához. További információk

Weboldalunk sütiket használ.

Ezek szükségesek a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, a közösségi funkciók biztosításához. További információk
Változások sikeresen elmentve