Átépítettük a Bugatti Chiron-t és kaptunk egy Audi R8 Spyder-t

írta Brickd Mike9 hónapja1Megosztás

Aki szokta böngészni a rebrickable.com oldalt feltűnhetett neki, hogy nemrégiben megjelent egy eléggé tekinteteket vonzó build egy Audi R8 Spyder modellről. Kíváncsian kattintottam én is a linkre, és amit találtam az számomra eddig az év meglepetése lett.

Ezt az átépítést Michał Wolski 24 éves lengyel gépészmérnöknek köszönhetjük, aki 2010 óta szerelmese a Lego modelleknek. Első készletét 5 éves korában kapta születésnapi ajándékként, és ez nem volt más, mint a 8226-as sorszámot viselő Lego Technic homokfutó. Felkerestük hát a szerzőt és megkérdeztünk tőle pár dolgot.

– Mióta tervezel Lego MOC-kat?

2010 környékén tértem vissza ehhez a hobbimhoz. Az első MOC amit terveztem egy piros RC autó volt, ami elég csúnyán nézett ki, és higgyétek el nem szeretnétek látni. De maga a folyamat jól ment és élveztem. 2012-ben készítettem el az első “szalonképes” MOC-mat, ami egy vontatós teherautó volt. Ez egy távirányítóval vezérelhető, 6 motoros kivitel volt és elég szépen teljesített (megnézhetitek ezen a Youtube linken). Eddig összesen 14 MOC-t készítettem, az évek során folyamatosan fejlődtem, egyre jobbak lettek a készleteim, most már úgy érzem, hogy megfelelő minőségben is tudom ezeket megtervezni.

– Miért pont az Audi R8 Spyderre esett a választás és miért pont a Bugatti Chrinból?

Egyre több B modell készül manapság, így elhatároztam, hogy én is tervezek egyet. Tavaly vásároltam meg a Bugattit és láttam, hogy nincs túl sok alternatív építés belőle, ezért gondoltam megpróbálom. Igazából nagyon szeretem az olasz autókat és a V10 motorok hangját, azért első körben a Lamborghini Huracan-t próbáltam meg megépíteni belőle. A futómű elég egyszerűen ment, a nehézségek a karosszéria megépítésénél jöttek elő. A Huracan-nál az autó elülső része elég alacsony és nagy íve van a motorháztetőnek. A Chiron sárvédőit használva egy hatalmas hézag volt így a sárvédő és a motorháztető között és nem nézett ki jól. Ezért aztán úgy döntöttem, hogy egy másik modellt fogok tervezni belőle. A keresés nem tartott sokáig, így esett a választás az Audi R8-ra, mert viszonylag hasonló a Bugattihoz. Ugyan ahhoz a konszernhez tartoznak, mindkettőben V10-es motor ketyeg és a jármű méretei is hasonlóak. Elkezdtem tehát a megépítését, jól nézett ki már menet közben is, így készült el az Auri R8.

Audi R8 Spyder RWD

Maga az összeépített modell 54 cm hosszú, 30 cm széles és 15 cm magas, tömege 2,3 kg és 2701 elem szükséges hozzá. Ez elmarad a Bugatti méreteitől, 898 elemmel kevesebb szükséges hozzá, azonban így is egy tekintélyes modellt ad vissza nekünk.

Milyen funkciókkal rendelkezik a modell?

Első és hátsó rugós kerékfelfüggesztés, 4 sebességes szekvenciális váltómű, működő V10-es motor, hátsó kerék meghajtás (RWD), első kerék kormányzás, nyitható tető, ajtók, motorháztető és hátsó motortér, illetve építhetünk hozzá még egy utazótáskát is.

Különleges megoldások

Számomra maga az építés igazi élmény volt, remek megoldásokat találtam benne és különösen tetszett az is, hogy nem a Lego-tól már megszokott építési vonalvezetés mentén lett összeállítva.

Nyitható tető

Különösen tetszetős megoldás a modell nyitható-zárható teteje, amely egy kettős mozgató mechanizmus eredménye: felnyílik a ponyvát fedő tető, kibújik alóla a ponyva, rázár az A-oszlopra, majd a tető visszazár.

Kormányzás

Az autót nem csak a belső műszerfal felől lehet kormányozni, hanem kapott egy kivezetést a motorháztetőre is (ez a megoldás például a Bugattinál nincs), így sokkal egyszerűbben lehet vele manőverezni, ha például játszunk vele.

Utastér és ülések

További tetszetős pont az ülések és cockpit kialakítása. Bevallom ilyen jó sportülés design-nal még nem találkoztam egyetlen Lego készletben sem.

Az Audi embléma

Leleményes megoldás az Audi négykarikás emblémájának megjelenítése a modell hátsó részén.

Összefoglalás

Összességében egy remek kis modellt kaptunk, számos remek, egyedi megoldással. Az építése igazi élmény, kb. 8-10 órát vesz igénybe. Ehhez viszont még hozzá kell adnunk a Bugattink szétszerelésének idejét is, ami bizony 4-5 órába is beletelhet.

Az építési utasítást eléritek az alábbi linken: https://rebrickable.com/mocs/MOC-63528/Porsche96/audi-r8-spyder-42083-b-model/#details

Felhasználóink hozzászólásai

XperiMent irta 5 hónapja

Nagyon komoly. Mondjuk a Technic pont kiesik az érdeklődési körömből. El sem tudom képzelni, hogyan lehet egy ekkora alternatív modellt megtervezni. Nálam 150-200 elem fér még bele, felette megáll a tudomány :)

Szólj hozzá Te is!

Ha szeretnél Te is hozzászólni ehhez a bejegyzéshez kérjük előbb jelentkezz be!

Ha még nem vagy regisztrált tagja közösségünknek, akkor ezen a linken tudsz regisztrálni hozzánk.

Keresés az oldalon

Legújabb készletek a LEGO bázisban

43200

Antonio bűvös ajtaja

99 db

2 db

43202

A Madrigal család háza

587 db

3 db

43201

Izabella bűvös ajtaja

114 db

3 db

75313

AT-AT™

6785 db

9 db

40452

Roxfort™ Griffendél™ hálótermek

148 db

2 db

Reklám

Weboldalunk sütiket használ.

Ezek szükségesek a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, a közösségi funkciók biztosításához. További információk

Weboldalunk sütiket használ.

Ezek szükségesek a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, a közösségi funkciók biztosításához. További információk
Változások sikeresen elmentve