Építs Te is egyedi, világháborús LEGO gépeket!

írta Molnár Dániel8 hónapja225Megosztás

Létezik egy MOC építő csapat, akik elsősorban világháborús gépek tervezésére szakosodtak, ők az Omaha Bricks. Kínálatukban megtalálható szinte minden: repülők, tankok, csapatszállítók, illetve egyéb katonai járművek.

Weboldalukat felkeresve egy letisztult környezet fogad. Nemzetek és típusok szerint kategorizálva találhatóak meg az elérhető építési útmutatók. Fontos megjegyezni, hogy tőlük csak összerakási rajzokat és az ehhez szükséges elemlistát lehet megvásárolni. Az adott járműnél feltüntetik a darabszámot, illetve a méretarányt is. Ha kiválasztottuk, hogy mit szeretnénk nincs más dolgunk, mint a fizetés után letölteni a válasz e-mailben kapott PDF és Excel fájlokat (illetve magáról az oldalról is letölthetővé válnak a kiválasztott MOC fájljai).

A letöltött Excel fájl tartalmát Bricklinken fel lehet tölteni egy kívánságlistába ami után jöhet az elemek vásárlása. Eddig három gépet építettem meg innen, mindegyikhez több helyről tudtam csak beszerezni az elemeket (csak magyar Bricklink eladóktól vásároltam). Ha külföldi eladók is szóba jöhetnek akkor nagyobb eséllyel lehet beszerezni kevesebb helyről.

A fentebb látható Tigris hivatalosan 784 db elemből áll, viszont a saját verziómon egy kicsit módosítottam. Nagyjából 6-7 boltból vásároltam be és megközelítőleg 40.000 Ft-ból jött ki. A téma iránt érdeklődőknek ilyen számokkal kell számolnia. Mivel a LEGO hivatalosan ilyen és ehhez hasonló szetteket nem ad ki, szerintem ez egy remek alternatíva még ha meg is kell fizetni az árát.

Pár negatívum a végére, bár ez inkább nézőpont kérdése.

Időnként alkalmaznak kevésbé stabil megoldásokat is, ami egy kiállított MOC esetében nem annyira vészes, viszont ha valaki játszani szeretne vele akkor zavaró lehet. Ezeket saját kreativitással orvosolni lehet. A másik - számomra - egy kicsit zavaró tényező az a méretarány. Ha egy LEGO figurához viszonyítjuk akkor egy kicsit nagyok ezek a gépek. De ha csak magában nézzük akkor egy elég részeletes és mutatós darabot építhetünk össze.

Összegzésül elmondható, hogy ha valaki rajong a világháborús gépekért, amiket szeretne LEGO-ból is megépíteni akkor érdemes vetnie pár pillantást a www.omahabricks.com weboldalra.

Felhasználóink hozzászólásai

Cartmanka irta 8 hónapja

Egy tigris tankot bevállalok!

itom213 irta 8 hónapja

Jó kis írás, nem is gondoltam ár, hogy már külön csapatok és honlapok is foglalkoznak ezzel a témával. MOC témában a bricklinken is sok érdekességet találni. Legyen az gaming, haditechnika, rajzfilm vagy bármi egyéb. Én is ott szoktam magyar boltokból összevadászni mindenfélét. Bár van, hogy a szinektől kicsiben eltérek ami nem egy szörnyen nagy trade-off ha cserébe 5 bolt helyett csak 4-ből kell rendelni és sokszor még jobban is passzol a színösszeállítás.

Szólj hozzá Te is!

Ha szeretnél Te is hozzászólni ehhez a bejegyzéshez kérjük előbb jelentkezz be!

Ha még nem vagy regisztrált tagja közösségünknek, akkor ezen a linken tudsz regisztrálni hozzánk.

Keresés az oldalon

Legújabb készletek a LEGO bázisban

76205

Gargantos leszámolás

264 db

3 db

60327

Nagyszerű járművek Lószállító

188 db

2 db

60319

Tűzoltóság Tűzoltás és rendőrségi hajsza

281 db

3 db

10781

Pókember Techno Trike háromkerekűje

52 db

2 db

60326

Piknik a parkban

147 db

1 db

Weboldalunk sütiket használ.

Ezek szükségesek a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, a közösségi funkciók biztosításához. További információk

Weboldalunk sütiket használ.

Ezek szükségesek a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, a közösségi funkciók biztosításához. További információk
Változások sikeresen elmentve